Vad är det som händer med vår jord?

De flesta kan inte undgå märka hur klimatet har förändrats under vår livstid. I katastrof efter katastrof får vi höra att det har slagit olika rekord i översvämningar och vindhastighet. Platser som inte tidigare varit utsatta för extrema väderfenomen drabbas nu en efter en. En forskare menade att vi nu kommer se ett ökat antal naturkatastrofer. Just som vi löst en, dyker nästa upp. Detta kommer att ske med ökad frekvens tills den dag då människor i utsatta områden inte klarar av att bo kvar. De kanske inte längre kan gro sin gröda och hus står inte längre säkra pga skyfall och regn eller torka och värmerekord.

Vad har alltså framför oss en ganska dyster framtid. I det stora hela kommer vi att kunna adaptera och successivt lära oss att leva med dessa naturkatastrofer hägrandes runt hörnet, men det kommer att kosta på. I vissa fall  kommer förändringar bli så stora att att folk kommer att tvingas flytta. Det här är ju ingenting som sker med omedelbar verkan, men när katastroferna återkommer allt tätare, kommer vi att märka en förändring.

Det går inte en dag utan att jag tänker på naturen, klimatet och vår framtid. Folk tycker att jag för fram dystra budskap, men om sanningen ska fram har det gjort mig mer ödmjuk inför livet. Att ta hand om var dag som vore den den sista. Att njuta av den korta lyckan det innebär att få leva här på jorden.

Dessa är ett videoklipp med samlade händelser bara i maj i år.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.