“Don’t cross the red line”, sa hennes chefer.

Dr. Li-Meng Yan är en virolog som arbetat på ett institut Hong Kong och fick möjlighet att forska kring utbrottet i Wuhan. Hon har nu publicerat sin forskning. Hon har arbetat på School of Public Health i Hong Kong, i WHO’s labb tillsammans med toppforskare som forskat på just influensa- och Coronaviruset. Då hon pratar flytande mandarin fick hon möjlighet att åka till Wuhan för att göra en hemlig utredning för WHO angående den nya “lunginflammationen”. Hon var på plats två gånger i Wuhan under januari 2020 och har sedan dess försökt att berätta för sina chefer om sina upptäckter hon gjorde där. Dessvärre blev hon tidigt varnad av sina chefer och WHO att “inte korsa den röda linjen”. Hon menar att hon tidigt kunde avgöra att detta virus kommer från Wuhan Institute of Virology. Hon har haft ett nätverk av kontakter i Wuhan som hon samarbetat med. Hennes undersökning gör gällande att detta virus redan “från början” var ett virus som smittade mellan människor. Att viruset skulle ha upptäckts på en djurmarknad i Wuhan ser hon som en “smokescreen” från de kinesiska myndigheterna. Efter att ha blivit varnad att hennes liv stod på spel, valde hon att fly till USA med sin information.  

Man kan tänka sig att många ser detta utspel från henne som någon slags konspirationsteori. Men faktum är att hon faktiskt har en PDF i de ämnen som beskrivs. Hon har skrivit en rapport tillsammans med andra forskare i detta ämne. Och hon har all anledning att både vara rädd om det ligger någon som helst sanning i hennes rapport nedan. Framförallt är hon isåfall oerhört modig.

Själv har jag flera gånger upplevt frustration med WHO agerande redan tidigt 2020.  WHO var enligt mig en och en halv månad för sena med att utlysa Covid-19 som en pandemi. Dessutom tycker jag det känns väldigt olyckligt att man inte har kunnat forska vidare om viruset kommer från The Wuhan Institute of Virology. Att en annan Whistle Blower doktorn som själv dog i Coronaviruset själv Dr Li Wenliang inte fick möjlighet att tidigt gå ut med sin information kan bara härledas till att han var motarbetad av kinesiska myndigheter. Döm själva. Läs gärna hennes medicinska rapport också. 

 

 

 

http://gnews-media-offload.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/09/14100542/The_Yan_Report-.pdf

This entry was posted in Politik och Samhälle and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.