Två män döda i polisens dödsfälla

En bensinsmitning slutar alltså i två dödsfall. De två männen som stal bensin från en Statoil-mack jagades flera mil av polisen och körde sedan genom en vägbom och rakt ner i vattnet på den bro som polisen valt att öppna. Två döda. För lite bensin.

Det är så oerhört tragiskt att “man” tillåter polisen att ta i med hårdhandskarna för dessa typer av mindre brott. Samtidigt med dessa biljakter som slutar i dödsfall, hör vi om att polisen i Stockholms tunnelbana gör ID-kontroll på människor med utländskt “gömdflyktingutseende”. Eller den enorma polisrazzian som gjordes på Essingebron för något år sedan när de stoppade alla fordon. Sjukt. Det påminner mig om när jag reste runt i Afrika där militären vid flera olika vägspärrar stoppade den bil vi färdades i för at göra ID-kontroller.

De flesta poliser i Sverige är vettiga människor med sunt tänkande och ett moraliskt patos. Dessa gör val varje dag när det gäller hur de bäst ska serva samhället. Är det kanske svenskarnas önskan att poliserna ska ta i med hårdhanskarna för dessa typer av brott? Skulle polisen ryckt ut och åkt snabbt i flera mil vid en anmäld överträdan av besöksförbud? Vilka brott ska prioriteras?

Det må vara en olyckshändelse ur polisens sett att se det, men det har varit lite för många olyckshändelser under den senaste tiden.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.