Extremt väder – bränder, översvämningar och temperaturrekord

Ingen kan ha missat att det runtom i världen slås väderrekord på löpande band. Medan man i Colorado har haft en av sina värsta bränder någonsin, har man nyligen i Ryssland, Kina och Japan haft stora problem med översvämningar. Ja, även här i Sverige har vi ju märkt av regnandet.

På Arktis har det för några dagar sedan brutits loss en bit av isen som är lika stor som Manhattan! Solen är inne i en aktiv period som kommer att peaka 2013 med “sunflares” och “CME’s”. Kraftiga jordbävningar avlöser varandra och vissa menar att vi snart kan komma att se ytterligare förödande jordbävningar. En anledning är att jordens befolkning har växt så att även mindre jordbävningar riskerar att drabba fler.

Det är inte utan att man undrar vad som är på gång. Vad är anledningen till detta extrema väder och naturkatastrofer? Är det den ökade aktiviteten på solen? Är det människans egen uppvärmning av jorden? Eller är det bara så att jorden är inne i en större förändring? Kanske är det en blandning. Jag kan bara tycka att den ena större olyckan avlöser den andra. För 10 år sedan visste vi knappt vad en tsunami var – idag vet alla. Ihållande regn och stora skogsbränder kanske alltid har avlöst varandra, men jag kan tycka att det har urartat helt de senaste åren.

Här är en video från en turist som på gatan i Beijing som badar i översvämningsvattnet till någras förtjusning. Nästan 70 000 människor är evakuerade från staden. Och för det kommande vädret i delar av Kina varnas för tyfoner.

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.